Loopbaancoaching

 

Weet je niet wat je wil in je carrière?
Moet je iets anders vinden door omstandigheden op je huidige werk? Wil je een verandering van carrière maken, maar weet je niet hoe je dit kan aanpakken?
Ik ga je helpen.

 

Werk speelt een belangrijke rol in ons leven. We besteden hier veel tijd en we identificeren ons met het beroep dat we uitoefenen. Wanneer je niet fijn op je plek zit, verlies je al gauw veel energie, positiviteit en het plezier.

Loopbaancoach

Hoe ga ik je helpen?

Praktisch en reëel gaan we aan het werk om een stappenplan te maken om jou op de plek te krijgen die je wil.

Stap 1

Stap 1 in een loopbaancoaching traject is te onderzoeken waar jij blij van wordt.
Waar krijg jij energie van? Waar liggen je talenten? Vaak zijn dit dan de dingen waar je echt goed in bent.

 

We starten met een persoonlijkheidstest om ook te onderzoeken wat  jouw natuurlijke kernkwaliteiten, kernwaarden en drijfveren zijn. Met dit inzicht kijken we ook in hoeverre deze tot ontwikkeling zijn gebracht of nog verder ontwikkelt kunnen worden. En kijken we welke soorten beroepen het beste bij jou als persoon passen.

Stap 2

Stap 2 in een loopbaancoaching traject is te onderzoeken wat jouw belemmerende factoren zijn.
Ben jij je daarvan bewust? Ben je je bewust van de huidige situatie? Wat kun je op korte termijn hierin veranderen? En wat op de langere termijn?

 

En ook welke harde criteria stel je aan je werk. Met al deze gegevens kijken we of je huidige functie nog steeds wel echt bij je past bij wie je nu bent en wat je belangrijk vindt.

 

Samen met de gegevens van stap 1 maken we dan een zoekprofiel. Wat is jouw ideale baan, waar komen jouw talenten het beste tot zijn recht, van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie, met welke inhoud, cultuur en voorwaarden.

Stap 3

Wanneer stap 1 en stap 2 inzichtelijk is, maken we samen het verdere plan.
Hoever ben je hiervan verwijderd en wat heb je nodig om daar te komen? Wat zijn eventuele, persoonlijke, consequenties? Kijkend vanaf het nu, je huidige werk en je opleiding brengen we de stappen inzichtelijk die voor jou realiseerbaar zijn.

 

Concreet begeleid ik je bij het maken van je cv, LinkedIn-profiel, maak een zoekprofiel, bereid samen met jou sollicitatiegesprekken voor en stel je voor in mijn netwerk. Kortom we pakken alles aan wat jij nodig hebt om daar te komen waar je graag wil zijn.

Resultaat

Het resultaat wat we samen willen behalen is jou op de goede plek in je carrière zetten. Dit kan zijn: in dezelfde functie met andere taken, een wisseling van functie of baan, zelfstandig ondernemerschap, opleiding… Samen zorgen we dat jij alles in huis hebt om je wensen op het gebied van carrière te realiseren.

“Je maakt een stap voorwaarts naar persoonlijke groei óf een stap terug naar veiligheid”.

 

Zet jouw eerste stap om weer in je eigen kracht te komen staan. Neem gerust contact met mij op via de contactpagina.